„Șocul are un efect paralizant, mai ales atunci când ia forma unei întâlniri neașteptate cu un bărbat de la care ai furat recent o colecție de vinuri în valoare de trei milioane de dolari.” Chiar dacă Sam Levitt era deja obișnuit cu fel și fel de circumstanțe primejdioase, mare i-a fost mirarea atunci când s-a văzut față-n față cu Francis Reboul, ținta ultimei sale misiuni pentru o companie multinațională de asigurări. Totuși, cu atât mai puțin se aștepta să-l fi impresionat atât de mult pe cel atacat încât să apeleze la el pentru o provocare de afaceri proprie.

Datele problemei erau cel puțin interesante pentru Sam. O licitație de proiecte pentru dezvoltarea golfului Anse. Bineînțeles, cu miză mare. Un comitet al cărui președinte îl disprețuia teribil pe potențialul client al lui Sam, Reboul. Un pic de imaginație și muncă de convingere, în schimbul cărora Sam ar fi tratat regește timp de câteva săptămâni bune în Marsilia, totul încheindu-se cu un cec pe măsură. În plus, ar fi însoțit și de Elena Morales, superba sa parteneră atât în afaceri, cât și în împrejurări mai puțin formale.

Ce-și putea dori mai mult?

Astfel, Sam ajunge Din nou în Marsilia. O încântare pentru orice vizitator sau locuitor deopotrivă, orașul îi primește pe Sam și Elena, în primul rând, cu mâncăruri și vinuri alese. Nu le-a luat mult să preia cu plăcere „obiceiul francezilor de a planifica programul zilei în funcție de preferințele stomacului”. Cu toate acestea, niciunul nu s-ar fi așteptat la răsturnarea de situație provocată de cel mai periculos candidat din licitația de proiecte. Lordul Wapping, omul de afaceri fără pic de scrupule sau remușcări, nu se va lăsa împiedicat de nimic în drumul spre câștigul cel mare, nici măcar de viețile competitorilor săi…

După Hoțul de vinuri, Din nou în Marsilia este cel de-al doilea volum din seria aventurilor peste hotare ale detectivului american Sam Levitt. Autorul britanic Peter Mayle, cunoscut mai ales pentru mult-îndrăgitul roman Un an în Provence, învăluie cititorul, și de această dată, în farmecul, eleganța și strălucirea specifice orașelor cochete din Franța.

Purtat printr-o continuă călătorie istorică și culinară, cititorul va simți, la sfârșitul cărții, ca și cum el însuși a avut privilegiul de a vizita Marsilia, alături de Sam și Elena. Iar o evadare într-o localitate de vis, fie ea și una prin lectură, este întotdeauna bine primită.

Din nou în Marsilia

Peter Mayle

Editura RAO, București, 2014