Teatrul „Anton Pann” din Râmnicu Vâlcea a găzduit, între 19 și 25 septembrie, Festivalul Național de Teatru „Versus – Showcase Centenar”. Pe parcursul celor șapte zile, publicul vâlcean iubitor de artă s-a bucurat de acces gratuit la toate spectacolele, dar și de alte evenimente culturale inedite în afara sferei teatrului. În acest sens, festivalul a cuprins și lansarea cărții Care dintre noi / Which One of Us, de Chris Simion-Mercurian, vernisajul expoziției personale Gheorghe Dican, atelierul pentru copii bazat pe cartea Să creștem mici, de Laura Grünberg, și instalația interactivă audio-vizuală „Aural Skin”, de Alex Halka.

Spectatorii, fie adulți, fie copii, au savurat fiecare piesă din programul generos al festivalului, care a reunit, în sălile Teatrului „Anton Pann”, actori din întreaga țară, de la Teatrul Evreiesc de Stat București, trupa de teatru „Amprente” Brașov, Macaz Teatru Coop., Compania Jamais vu, Teatrul de Stat Constanța, Unteatru, Teatrul Municipal „Ariel” Râmnicu Vâlcea, Teatrul de Vest Reșița, Simona Măicănescu (one woman show) și, bineînțeles, actorii teatrului-gazdă „Anton Pann”.

Organizat în colaborare cu Asociația Ataraxia, Festivalul Național de Teatru „Versus – Showcase Cenetenar” se află la prima ediție, însă succesul răsunător al proiectului promite o revenire anuală în Vâlcea împătimită de teatru.

Clipa

Alex Popescu în rolul Arlecchino la premiera spectacolului Prințesa și bobul de mazăre din 23 septembrie. Foto: Alexandra Ungureanu, sursa: Facebook Teatrul Anton Pann